Hur fungerar behörighetsnivåerna?

För att dela upp er hemsidas användare i olika kategorier är det behörighetsnivåer man ska titta på. Varje användare på sidan måste tilldelas en behörighetsnivå, vilket är något som hemsidans administratör (webmaster eller högre behörighetsgrad, se mer nedan) kan göra.

Om du går till sidan Admin->Medlemmar så kan du klicka på pennan vid någon av dina medlemmar för att se och redigera medlemmens information.

Vid rubriken Medlemstyp finns följande sju behörighetstyper. Sorteringen är lägst till högst behörighet, vilket innebär att behörigheter längre ned på listan kan göra allt som behörigheterna ovan kan.

Så här ser behörighetsnivåerna för användarna ut:

1. Inte medlem – Kan se begränsad information på hemsidan, egentligen bara sidor som har läsbehörighet "Alla".
  2. Hyresgäst – Medlemstyp som passar för hyresgäster som hyr lägenhet eller affärslokal.
  3. Medlem – Medlemstyp som passar väl för föreningens medlemmar/andelsägare.
  4. Moderator – Medlemstyp som passar för att moderera diskussioner och inlägg på anslagstavlan. En moderator kan, om styrelsen eller en webmaster så bestämmer, ta bort eller redigera andra medlemmars inlägg på anslagstavlorna.
  5. Webmaster – Medlemstyp med höga behörigheter som kan sköta föreningens sidor och tilldela/förändra behörigheter för medlemmar, anslagstavlor, sidor och bokningsobjekt.
  6. Styrelse – Medlemstyp som har näst högst behörigheter och passar bra för föreningens styrelsemedlemmar. Styrelsen kan i princip göra allting på hemsidan.
  7. Ordförande – Den här medlemstypen har största behörigheten och kan se och göra allt.