Lösenordsskydda en sida, en anslagstavla eller en bokningsresurs?

Det är väldigt enkelt att lösenordsskydda en sida, en anslagstavla eller en bokningsresurs. Du väljer helt enkelt vilken behörighetsnivå som ska få tillgång till en respektive funktion. Du kan oftast ange olika behörighetsnivåer för läsbehörighet och skrivbehörighet. Det kan exempelvis vara bra att ha sidor som även icke medlemmar kan läsa, men förstås ska aldrig anonyma användare på internet (Alla) få tillgång till att redigera sidor, boka resurser eller skriva på anslagstavlorna.

För att ange läs- respektive skrivbehörigheter så klickar du på pennan i högra hörnet på respektive sida och kommer då till redigeringsformuläret för den aktuella funktionen. Där ställer du in behörighetsnivåerna för vem som ska få läsbehörighet och/eller skrivbehörighet på den funktionen.