Aktivera medlem

I listan över alla medlemmar (Admin->Medlemmar) står det en varningstriangel bredvid en medlem. När jag håller musen över triangeln så står det att medlemmen inte är aktiverad. Vad ska jag göra?

Varningen är en information om att vi inte är säkra på att epostadressen är riktig. Det är väldigt lätt att råka skriva fel när man matar in en epostadress. För att lösa det skickar systemet ut ett aktiveringsmail med en länk som medlemmen klickar på för att bekräfta att adessen fungerar.

Om medlemmen inte har fått sitt aktiveringsmail så beror det oftast på att Brf:en inte är publicerad och du som admin för websajten har missat att klicka på varningstriangeln för att skicka ut ett aktiveringsmail. Klicka i så fall på ikonen så skickas ett nytt aktiveringsmail till medlemmen.

Om en Brf är publicerad så skickas det ut aktiveringsmail automatiskt till nya medlemmar. Om du verkligen är säker på att medlemmens epost är riktig kan du välja att aktivera medlemmens konto manuellt om din Brf är publicerad. Berätta i så fall för medlemmen att du aktiverats dennes konto så att de vet om att de kan logga in på föreningens hemsida.

Vi skickar periodiskt ut meddelanden till de medlemmar som aktiverats manuellt men inte loggat in och påminner dem om att de kan logga in på sin förenings hemsida.