Hur gör jag om mina PDF:er är större än 2 MB?

Det är vanligt att PDF:er är stora, särskilt om det är scannade dokument. Ofta har de scannats i hög upplösning och då kan de bli väldigt stora. Om de är större än 2 MB går de inte att ladda upp till Egrannar.  Vi ska titta två sätt att komprimera en PDF så att den går att ladda upp.

Om du har betalversionen av Adobe Acrobat kan du välja att spara PDF:en som en storleksreducerad PDF. Gå till File (Arkiv) och välj Save as Other och välj Reduced size PDF. Läs mer på Adobes supportsida på adressen https://helpx.adobe.com/acrobat/using/saving-pdfs.html#reduce_file_size_by_saving

Om du inte har Adobe Acrobat kan du komprimera din PDF med hjälp av olika onlinetjänster. En som vi tycker fungerar väldigt bra finns på  https://smallpdf.com/compress-pdf. Ladda upp din pdf dit, vänta en liten stund och ladda sedan ned din PDF.

Om inget av dessa två alternativ lyckas komprimera din PDF tillräckligt är du välkommen att kontakta vår support så ska vi försöka hjälpa dig.