Dela resurser mellan föreningar

Det går att dela sidor, anslagstavlor och bokningsobjekt mellan två eller flera brf:er. En vanlig anledningen till att man vill det är för att ett område kan bestå av flera föreningar som har gemensamma utrymmen, som exempelvis en gård eller tvästtstugor.

Sidorna för att dela resurser hittar i menyn under Admin->Dela resurser. Överst ser du en panel med de resurser din förening har tillgång till från andra föreningar. Under den finns en panel där du kan dela de resurser som finns i din förening med en annan förening.

Steg 1: Dela ut resurser från en förening

För att dela ut en resurs väljer du först vilken typ av resurs du vill dela. Därefter väljer du vilken sida, anslagstavla eller bokningsobjekt du vill dela. Det tredje steget är att du fyller i organisationsnumret till den brf du vill dela ut resursen till. Om en brf med det organisationsnumret finns i Egrannar så aktiveras dela-knappen och klickar du på den så blir resursen tillgänglig för den andra brf:en.

Under delningsformuläret ser du en lista över vilka resurser din brf delar ut till vilka brf:er. I exemplet delar vi ut ett bokningsobjekt, en sida och en anslagstavla till "Brf Test 2".

Du kan pausa delningen eller radera den om den inte längre behövs genom att klicka på knapparna vid varje delat objekt.

Steg 2: Starta delningen i den mottagande föreningen

För att resursen ska bli tillgänglig i den mottagande brf:en måste en administratör i den föreningen starta delningen i sin förening.

Det gör en administratör (dvs en webmaster eller en styrelsemedlem) genom att gå in på Admin->Dela resurser och klicka på knappen "Start" vid de resurser de vill aktivera i sin förening. Vill man senare stoppa delningen kan man pausa delningen om stoppet är tillfälligt eller radera den helt om man inte vill ha kvar samarbetet.