Hur fungerar AI assistenten?

AI Assistenten ger dig möjlighet att använda generativ AI för att skriva texter till föreningen hemsida på Egrannar. För att starta AI Assistenten klickar på du på knappen "AI Assistent" som dyker upp nedanför de textrutor du redigerar text i. Knappen ser ut så här:

När du klickar på knappen kommer en popup med AI Assistenten fram.

I Utgångstexten skriver du din beställning till AI Assistenten. Under utgångstexten hittar du verktyg för att påverka hur svaret ska formuleras. Med Förändra text kan du ändra tonen i texten till formell eller uppmuntrande. Du har språkverktyg för kontroll av rättstavning och grammatik. Du kan till och med översätta meddelandet till flera andra språk. Har du önskemål om fler språk än de som finns idag kan du höra av dig till support@egrannar.se så försöker vi hjälpa dig att lägga in det.

När du är klar trycket du på knappen Utför till höger om textverktygen. Då börjar AI Assistenten att jobba och efter cirka 30 sekunder får du ett Textförslag.

I Textförslag hittar du den text som AI Assistenten ger dig som förslag på din beställning.

Du kan sedan redigera texten i textförslaget om du vill innan du använder den. När du är nöjd kandu antingen kopiera texten i textförslaget eller så kan du klicka på någon av knapparna nedanför textförslaget. Knappen Ersätt markerad text fungerar om du har markerat minst ett tecken i textrutan du vill lägga in texten i. Då ersätts den markerade texten med texten i textförslaget. Det är bra om du vill ersätta eller lägga till stycken i texten du jobbar med.

Knappen Ersätt allt ersätter all text i textrutan du jobbar med och lägger in texten i textförslaget.